divider free img 1

Leer de Trejense Brouwers kennen

Ons verhaal

Trejense Brouwers

Brouwers van gerstennat sinds 2017

We delen een sterke voorliefde voor gerstennat en gingen in 2017 de uitdaging aan om een vlot drinkbaar bier te brouwen. Het brouwsel werd ‘Trejensen Tripel’ gedoopt. Het was het begin van een succesverhaal.

divider free img 1

Hoe het allemaal begon

Brouwers van Trejens goud sinds 2017

Wij, Vincent De Kerpel, Wim Goubert, Gino De Kerpel en Luk Van Dorpe zijn hobbybrouwers, jeugdvrienden en geboren en getogen Terjodenaren met een voorliefde voor het edele gerstennat.

Met de gezamenlijke passies in ons achterhoofd besloten we ons dorp Terjoden te eren middels het uitbrengen van een bier, de “Trejensen Tripel”.

Als zigeunerbrouwers trokken we in 2017 in 1ste instantie naar Brouwerij den Triest waar we in beperkt volume (een 100-tal liter) de TT brouwden. Dit brouwsel was in een mum van tijd uitverkocht en het was duidelijk dat er wel degelijk een markt was voor ons bier en dat het chauvinisme in de Terjodenaar opnieuw was ontwaakt. Zodoende trokken we in 2018 met ons recept naar Brouwerij de Graal om er onze tripel in een groter volume te laten brouwen. De première van de Trejensen Tripel: Cuvée 2018 vond plaats ter gelegenheid van “Trejen op wieltjes”, de vroegere Pinksterkermis in de “nieuwe” wijk van Terjoden, en tevens ook een evenement van weleer dat nieuw leven werd ingeblazen door de Vlaamse Kring Terjoden.

Maar liefst 200 liter TT werd die dag soldaat gemaakt, handelszaken raakten geïnteresseerd en ja, die dag waren we definitief gelanceerd.

Erembodegemse hop

Ons eerste doel is  de promotie van de Erembodegemse hop, afkomstig van de enige resterende hopboer uit Oost-Vlaanderen, Alfons temmerman. Wetende dat vroeger de streek rond de as Aalst-Asse de hopschuur van Europa was, vinden we dat deze unieke ambacht de nodige aandacht verdient en wat ons betreft nooit mag verdwijnen. Van elke hopoogst maken wij dan ook gebruik om een in oplage gelimiteerde cuvée van de Trejensen tripel uit te brengen. In de toekomst zijn we ook van plan om brouwsels uit te brengen met hop van eigen kweek.

Terjoden

We willen ook het dorp Terjoden promoten en de eigenheid ervan vrijwaren. Door de politieke splitsing van het dorp in 1976 behoort een deel van het dorp bij Erembodegem (Aalst) en een ander deel bij Haaltert. Dit maakt dat vele mensen het dorp enerzijds bestempelen als Aalst of als Haaltert. Voor rasechte Terjodenaren blijft het dorp echter Terjoden en dit willen wij met ons bier extra in de verf zetten. Het ligt dan ook in onze bedoeling om zoveel mogelijk verenigingen in Terjoden te steunen. Met de Trejensen Tripel willen wij van belang zijn voor de gemeenschap en het gemeenschapsleven in het dorp.

Oprichters

Ontmoet de brouwers

4 jeugdvrienden en geboren en getogen Terjodenaren met een voorliefde voor brouwen van een lokaal bier.

Vincent de Kerpel oprichter trejense brouwers

Vincent De Kerpel

divider free img 1
Gino de Kerpel oprichter trejense brouwers

Gino De Kerpel

divider free img 1
Wim Goubert oprichter trejense brouwers

Wim Goubert

divider free img 1
Luk Van Dorpe oprichter trejense brouwers

Luk Van Dorpe

divider free img 1

Ontdek en volg onze Facebook pagina